Каструлі
- Алюмінієва каструля зі скляної кришкою 4,1 л Berlinger Haus Moonlight Edition BH-6012 BH-60121 030,71 ₴В наявності
- Алюмінієва каструля зі скляної кришкою 6 л Berlinger Haus Moonlight Edition BH-6015 BH-60151 331,10 ₴В наявності
- Алюмінієва каструля зі скляної кришкою 13 л Berlinger Haus Granit Diamond Line BH-1099N BH-1099N2 907 ₴В наявності
- Алюмінієва каструля зі скляної кришкою 6,0 л Ø24х15,7 см Berlinger Haus I-Rose Edition BH-6038 BH-60381 178,10 ₴В наявності
- Алюмінієва каструля з кришкою 4.1 л Berlinger Haus BLACK SILVER Collection BH-1852 BH-1852969 ₴В наявності
- Алюмінієва каструля зі скляної кришкою 6,1 л Berlinger Haus Moonlight Edition BH-6013 BH-60131 047,03 ₴В наявності
- Алюмінієва каструля зі скляної кришкою 6,1 л Berlinger Haus Granit Forest Line BH-1198 BH-11981 121,49 ₴В наявності
Яку каструлю ви назвете гарною? Вона має бути не просто красивою, але ще й зручною, міцною. І, бажано, універсальною. У цій статті ми зібрали десять виробників каструль, які вважаємо найкращими для домашнього використання в Україні
З якого матеріалу зроблена гарна каструля?
Мабуть, найпопулярніший матеріал для каструль (судячи з асортименту магазинів) — нержавіюча сталь. І це не дивно:
- за нержавійкою легко доглядати,
- в процесі приготування можна використовувати будь-які ложки та лопатки, включаючи металеві, - на відміну від антипригарного покриття,
- можна готувати страви з оцтом та іншими кислотами (чого не можна робити в алюмінієвій каструлі),
- каструля з нержавіючої сталі виглядає красиво, і ця краса зберігається довго - шматочки не відколюються, перепадів температури не боїться,
- в сучасних каструлях з багатошаровим товстим дном і стінками їжа не пригоряє (якщо дно у каструлі тонке, пригоряти дуже навіть може).
Каструлі з нержавіючої сталі пропонують майже всі великі виробники посуду. У магазинах ви також знайдете великий вибір дешевих каструль із тонкими стінками (індійських, китайських тощо), на яких теж написано Stainless steel 18/10... Хороша сталева каструля не може коштувати дешево! Низька ціна одразу має посіяти сумнів.
Другий за популярністю матеріал, який колись був першим, — алюміній. Алюмінієві каструлі легкі, недорогі (зі штампованого алюмінію легше і дешевше, з литого - важче, міцніше та дорожче). За умови правильного використання абсолютно безпечні! Вода в них скипає швидко. Зварити в такій каструльці яйця або картоплю в мундирі - мила справа. Особливо для тих, хто виріс у СРСР. У сучасній алюмінієвій каструлі з антипригарним покриттям можна і квашену капусту згасити, і компотик якийсь зварити, адже прямого контакту кислоти та алюмінію тут уже немає. Алюмінієві каструлі випускають TalleR, Rondell, Vitesse, Tefal та наші Kukmara, Jarko, Vari, Калітва.
Для деяких страв підходить тільки товстостінна, важка каструля з чавуну. Хороші чавунні каструлі ви знайдете
Окремо стоять каструлі з вогнетривкого, ударостійкого скла. У такій каструлі можна приготувати страву, поставити в холодильник, красиво подати на стіл. Єдине, що робити не можна, — використовувати її на плиті. Тільки в духовці або в мікрохвильовій печі.
Кераміка - найдавніший матеріал для виготовлення каструль. Керамічна каструля не взаємодіє з їжею, довго тримає тепло. Її можна використати на плиті. Страви, приготовані в керамічному посуді, мають особливий смак. Керамічні каструлі дорогі. І дуже тендітні, це треба враховувати.