Набори кухонного приладдя
- Топ продаж
- Топ продаж
- Топ продаж
- Підставка-склянка Плюмаж "Перо жар-птиці" для кухонних аксесуарів 10.2х10.2х13.2см BD-935-130381 ₴В наявності
- Топ продажНабір кухонних аксесуарів Nouvelle Home Viola, 5 предметів у порцеляновій підставці BD-289-407697 ₴В наявності
- Топ продажНабір кухонних аксесуарів Nouvelle Home Naturel, 5 предметів у порцеляновій підставці BD-289-385742 ₴В наявності
- Набір кухонного приладдя Kamille Oryen Brown 6 аксесуарів на дерев'яній підставці KM-50341 108 ₴В наявності
Аксесуари однієї серії, об'єднані в функціональні набори на підставці, вони завжди під рукою, і допомагають підтримувати єдиний стиль в інтер'єрі кухні. Підставка забезпечує вільний доступ до необхідного інструменту. Сучасні підставки можуть бути дуже компактними і займати зовсім небагато місця на робочій поверхні. Крім звичайного кронштейна для інструментів з основою (нековзною, як правило), випускають і підставки-каруселі: тримачі, які обертаються навколо своєї осі, роблячи доступ до кожного предмета ще зручнішим.
Втім, зручно та компактно можна зберігати інструменти не тільки у підставці, а й на стіні: на рейлінгу або навісному утримувачі. Якщо волієте, щоб поверхня столу між приготуванням їжі була вільною від будь-яких предметів, вибираючи відповідний набір, зверніть увагу на наявність петельки для підвішування.
Кухонні інструменти – які бувають і навіщо їх використовувати?
Половник, кухар або розливна ложка використовується для зачерпування та сервірування в тарілку або чашку бульйону, супу, компоту, інших рідких страв.
Поварешкою невеликого розміру зручно наливати тісто млинця на сковороду. Робоча частина найчастіше має круглу форму. Невеликий кухар з носиком довгастої форми використовується для сервірування соусів і називають відповідно: половник або ложка для соусу.
Кулінарна (кухарська) ложка відрізняється від їдальні довгою ручкою. Нею зручно помішувати, перемішувати, сервірувати. Кулінарна ложка може поєднувати функції невеликого шумування: у цьому випадку на робочій частині є кілька отворів.
Шумівка – інструмент із робочою частиною у формі плоского кола, з великою кількістю отворів. Шумівкою зручно витягти шматок м'яса, ніжку курки або овочі з бульйону. Чи не проціджуючи, сервірувати на тарілку готові пельмені або картопля-фрі з фритюру. Отвори пропустять рідину чи олію в каструлю.
Лопатка для перемішування може бути широкою, вузькою, витягнутою – прямокутною або майже квадратною. Лопатка з перфорацією (отворами) на робочій частині зручна при сервіруванні страв із надлишками вологи чи жиру. Отвори допомагають залишити небажану воду з омлету або жир, що утворився при смаженні лосося в сковороді. Широку лопатку з отворами можна використовувати як шумівку, наприклад, дістати пельмені або цвітну капусту з окропу або пончики з фритюру. Найчастіше на кожній кухні є кілька лопаток для різних цілей: для перевертання млинців, для омлету, для смаження. Невеликі силіконові кондитерські лопатки зручні для перемішування делікатних сумішей та рідкого тіста. З їхньою допомогою можна витягнути тісто або крем із миски до останньої краплі, начисто.
Тут ми перерахували тільки основні приналежності, що найчастіше використовуються. Їхня різноманітність етії не обмежується. Виробники кухонних приладів та начиння постійно працюють над створенням нових форм та додаткових функцій для звичних предметів побуту.
Комплектація набору може бути найрізноманітнішою: починаючи від 2-3 найбільш часто використовуваних предметів: лопатки, кулінарної ложки, до великих наборів, що включають кухаря, товкушку для пюре або віночок. Ви завжди можете вибрати відповідний набір, виходячи з потреб та кулінарних уподобань. Розмір робочої поверхні виробу теж має значення: хтось віддає перевагу широким лопаткам для сковороди і великим черпакам-половникам. Іншим зручніше керуватися ¦компактною розливною ложкою та вузькою лопаткою.
Вибираємо кухонне приладдя, матеріали
Найбільш популярним та довговічним є нержавіюча сталь. Стійкий до деформації та пошкоджень матеріал нейтральний по відношенню до продуктів та нешкідливий для них. На відміну від дерев'яних, лопатки з нержавіючої сталі не вбирають колір та запах страви. Такі інструменти служать довго. Однак, якщо для приготування використовуєте посуд з антипригарним покриттям, необхідно враховувати, що металевою лопаткою можна випадково пошкодити покриття, після чого використовувати сковороду не рекомендується.
Під сучасним антипригарним покриттям може ховатися основа алюмінію, контакт якого з продуктами не рекомендується. Для антипригарного посуду краще інструменти з термопластику, нейлону, силікону або інструменти з нержавіючої сталі, робоча частина якого має сучасне покриття. Виробники пропонують великий вибір якісних інструментів, призначених для антипригарного покриття каструлі, сковороди або форми для запікання. Сучасні термопластики та інші матеріали термостійкі та витримують високу температуру. Нейлон, силікон або пластик, які використовують відомі виробники, не містять шкідливих речовин або сполук та не виділяють їх при нагріванні. Зверніть на це увагу, вибираючи собі кухонний пристрій.
Ознайомтеся з новинками та оцініть свій кухонний «арсенал»: можливо деякі предмети настав час замінити більш функціональними та зручними, простими у використанні та догляді. Ми приготували для Вас тільки гарні та найкращі кухонні набори, 100% оригінали відомих брендів. Щоб Ви могли користуватися найкращим та отримувати від цього задоволення.