Сковорідки ВОК (глибокі)
- Топ продажКазан чавунний Wok для плову з антипригарним покриттям для індукції і газу 3,6 L KM-4806MR 4806MR1 238 ₴В наявності
- Сковорода-вок Fissman Malachite Ø28см з антипригарним покриттям EcoStone FN-AL-43152 048 ₴В наявності
- Сковорода-вок Fissman Malachite Ø24см з антипригарним покриттям EcoStone FN-AL-43141 564 ₴В наявності
- Вок Fissman Malachite Ø30см з антипригарним покриттям EcoStone зі скляною кришкою FN-AL-43092 873 ₴Немає в наявності
- Казан чавунний "Wok" 3 л, з антипригарним покриттям і аромо-кришкою KM-4815MR1 209 ₴Немає в наявності
У традиційної сковороди Wok дно кругле – така форма придатна для приготування на відкритому вогні чи газовій плиті. Але в даний час сковороду Вок можна купити і з плоским дном, спеціально адаптованим для електричних та індукційних плит, при цьому різниця між діаметром дна і діаметром верхньої частини дуже велика і стінки залишаються такими ж крутими, як і у традиційного вока.
У нашому магазині ви зможете придбати вок як традиційної форми, так і адаптованої для різних за принципом роботи плит, ціна сковороди залежить від матеріалу виготовлення, виробника та розмірів.
З якого матеріалу можна купити ВОК
Властивості сковороди WOK та особливий смак, приготованих у ній страв обумовлені не лише особливостями конструкції, але й матеріалу, що використовується при виготовленні. Вони бувають із чавуну, сталі, алюмінію з антипригарним покриттям.
- Традиційні ВОКи виготовляють із чавуну. Дно та стінки такої сковороди швидко та рівномірно прогріваються, будь-яка страва буде приготовлена ідеально. При правильному догляді за чавунною сковородою вона прослужить не одне десятиліття. Єдиний мінус – велика вага чавунної сковороди.
- Сковорода WOK зі сталі дуже проста у догляді, легка та зручна, але сталь прогрівається повільніше і не настільки рівномірно, до того ж потребує більшої кількості олії при приготуванні смажених страв.
- Алюмінієві сковороди виготовляються як з литого, так і з листового алюмінію. Листовий алюміній дуже тонкий і схильний до деформації. Литий алюміній за своїми якостями подібний до чавуну, але має меншу вагу. Такі сковороди мають антипригарне покриття, яке потребує дбайливого догляду, не терпить перепадів температури та перегріву, тому, на жаль, дуже швидко псується. Термін служби такої сковороди за інтенсивної експлуатації не довгий.
Перш ніж купити сковороду вок зверніть увагу на ручки - їх обов'язково має бути дві для зручності повороту на конфорці та зручності перенесення сковороди. Товщина стінок гарного Вока має бути не менше 2 мм, оптимальний діаметр для домашньої кухні 25-30 см.
Навіщо сковорода Вок потрібна на домашній кухні
Сковорода WOK здатна замінити собою велику кількість посуду на домашній кухні саме завдяки своїй формі та використаному у виготовленні матеріалу. А готувати на ній можна не тільки азіатські страви, вона чудово підійде для:
- Для швидкої обсмажування овочів у невеликій кількості олії та пасировці. Приготовлені у ВОК овочі не втрачають своїх корисних властивостей.
- Для смаження м'яса на швидкому вогні. М'ясо дуже швидко прожарюється, при цьому зберігає соковитість і покривається апетитною скоринкою.
- Для приготування риби. Доведення риби до повної готовності відбувається дуже швидко, навіть "суха" нежирна риба не буде пересмаженою та несмачною.
- Для приготування морепродуктів – сковорода ВОК ідеальний варіант.
- Приготування у фритюрі дуже зручне саме в сковороді вок, до того ж олії витрачається менше.
- Для гасіння м'яса, риби, овочів у бульйоні займає менше часу, ніж у каструлі чи сотейнику, википання бульйону мінімальне.
- Для приготування соусів у великій кількості.
- Для приготування наваристих супів. Також, як і при гасінні рідина практично не википає, суп виходить дуже наваристим.
- І, звісно, для приготування страв традиційної азіатської кухні.
Єдиний мінус сковороди ВОК - досить громіздка, на кухні їй потрібне персональне місце. Але її багатофункціональність з лишком відшкодовує цю незручність.