Сковорідки-гриль
СКОВОРОДА ГРИЛЬ: РОБИТИ ГРИЛЬ НА СКОВОРОДІ ЧИ НА ВОГНІ?
Останнім часом все більшої популярності у господарок на кухні завойовують не просто сковороди, а сковороди гриль. Що ж це за тип сковороди, ніж сковороди гриль відрізняються від звичайних і чи є якісь переваги такого посуду перед приготуванням пиши на вогні? Нижче ми спробуємо відповісти на ці запитання.
СКОВОРОДА ГРИЛЬ: ОСОБЛИВОСТІ І ПЕРЕВАГИ
З назви сковороди відразу стає зрозуміло, що цей вид посуду має свою специфіку, а саме служить для приготування гриля, тобто. підсмажування продуктів до рум'яної скоринки. Продукти можуть бути різними, але в основному – це м'ясо та овочі.
Купивши сковороду гриль, ви можете відзначити її основну особливість – рифлену поверхню для смаження. Поверхня складається з невеликих виступів, зазвичай у вигляді канавок. Жир і сік від їжі при жарінні стікає в ці канавки, завдяки чому їжа готується у власному соку і не містить зайвого холестерину, а значить є більш здоровою для організму.
Як правило, всі сковороди гриль мають товсті стінки і потовщене дно, що надає їм додаткову тяжкість. Але завдяки цій товщині з'являється низка переваг:
- За рахунок товщини сковорода гриль накопичує в собі тепло, рівномірно виділяючи його в їжу, що готується. Їжа при такому підході покривається рум'яною скоринкою і сягає повної готовності всередині.
- Товсте дно у сковороді виступає свого роду фільтром від великого вогню, який потрібний для створення рум'яної скоринки.
- Товстий посуд менш схильний до деформування з часом або при випадковому падінні.
За рахунок рифленої поверхні на дні сковороди гриль Ваша їжа набуде візерунку у вигляді рум'яних засмажених смужок.
СКОВОРОДА ГРИЛЬ З чавуну та алюмінію
В основному сковороди гриль роблять із двох матеріалів: чавун та алюміній. Це пов'язано з тим, що обидва метали чудово витримують високі температури. Алюміній при цьому легше, ніж чавун, тому набув більшого поширення при використанні в посуді.