Тарілки, Блюдо,Сервізи


Блюдо сервірувальне Silver Web декоративне Ø 33 см, підставна тарілка, скло BD-587-007553 ₴В наявності
Блюдо сервірувальне Emerald Web декоративне Ø 33 см, підставна тарілка, скло BD-587-005643 ₴В наявності
Набір 6 керамічних овальних страв "Bunny" 16.5х12х2 см, білий із золотом BD-795-2171 417 ₴В наявності

Блюдо сервірувальне 33 см, підставна тарілка, скло, прозоре зі срібною облямівкою BD-587-042653 ₴В наявності
Блюдо сервірувальне 33 см, підставна тарілка, скло, прозоре із золотою облямівкою BD-587-041653 ₴В наявності

Набір 4 страви "Груша" 17х13.5х2.5см порцеляна, білий перламутр із золотом BD-FG2-374937 ₴В наявності

Набір 4 керамічних овальних страви "Bunny" 27х20х2 см, білий із золотом BD-795-2151 926 ₴В наявності

Набір 4 страви "Яблуко" 18х18х3см порцеляна, рожевий перламутр із золотом BD-FG2-3421 452 ₴В наявності
Набір 2 керамічних страви «Совонькін Затишок» 21.4х20.1 см, яскравий шарф BD-834-290573 ₴В наявності
Блюдо сервірувальне 33 см, підставна тарілка, скло, біле зі срібним візерунком BD-587-039454 ₴В наявності
Блюдо сервірувальне прозоре зі срібною облямівкою 33 см, підставна тарілка, скло BD-587-024662 ₴В наявності
Блюдо сервірувальне 33 см, підставна тарілка, скло, біле із золотим візерунковим кантом BD-587-044653 ₴В наявності
У більшості країн світу склалася традиція починати свій обідній прийом їжі тарілкою ароматного супу, бульйону, борщу (залежно від країни і переваг у даній місцевості). Ця традиція складалася протягом не одного століття, тому наші предки ще в ті далекі часи подбали про спеціальний посуд, призначений для перших страв. Цей посуд повинен був бути містким і міцним, стійким до ударів перепадів температури. Її виготовляли з кераміки, вирізали з олова. Пізніше, у вищому суспільстві, тарілки для перших страв почали виготовляти з високоякісної порцеляни. На даний момент ви можете купити обідні тарілки різних форм, кольорів, виконані з різних екологічних матеріалів в інтернет-магазині "Все для дому".
Застосування обідніх тарілок
Якщо звернути увагу на всі існуючі тарілки, можна помітити, що всі вони мають різні розміри і глибину. Згідно з етикетом, можна виділити десертні, пиріжкові, закусочні та обідні тарілки. Причому всі вони мають своє призначення, стоять строго в певному місці, відносно сидячого, і знаходяться в певній послідовності. Обідня тарілка, або як її ще називають, супова, розміщується поверх решти посуду. Саме з неї починається дегустація страв на званому обіді.
Тарілка має діаметр 24 см, місткістю 500 г. Високі і широкі борти не дають рідкій їжі проливатися. Зовсім недавно з'явилися сучасні тарілки для перших страв, їх діаметр становить всього 20 см, а ємність зменшена до 250 мл. І та і інша модель дуже зручна, тому рекомендовано мати вдома обидва різновиди цього посуду.
Матеріали та різновиди обідніх тарілок
У далекі часи основними матеріалами, з яких робилися тарілки, була кераміка та олово. На сьогоднішній день ми можемо похвалитися тарілками, виконаними з різних матеріалів, які мають особливі властивості, міцні та екологічні. Найпопулярніші тарілки виготовляються з різноманітних сортів порцеляни. Такі вироби відрізняються особливою красою та витонченістю. На другому місці за популярності кераміка і скло, які неспроста ставляться до екологічних матеріалів. Такий посуд чудово виглядає, витримує підвищені температури, довговічний.
Як уже говорилося, обідні тарілки випускаються в двох розмірах - 20 і 24 см, відповідно і їх ємність становить 250 і 500 мл. Але на цьому відмінності не закінчуються. Як то кажуть, смак і колір — переваги кожного, тому й тарілки для перших страв випускаються різних форм і забарвлень. Щодо форми, то на ринку присутні:
- традиційні круглі моделі;
- квадратні із закругленими кутами;
- квадратні тарілки з гострими кутами;
- ромбічні тарілки; овальні;
- тарілки шестигранної форми;
- фігурні.







