Продавець Все для дому розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1138 відгуків
promo_banner
+380 (66) 187-33-20
+380 (96) 554-33-95
.
Кошик

Як вибрати надійний казан для багаття з чавуну або алюмінію

Як вибрати надійний казан для багаття з чавуну або алюмінію

Як вибрати надійний казан для багаття з чавуну або алюмінію.

 Щоб вибрати практичний та довговічний казан для приготування на відкритому вогні, для цього потрібно врахувати низку факторів, і це не лише матеріал та форма. Наша стаття допоможе вам розібратися моделях для приготування плову, каші, юшки та супу. Загальна вимога для всіх казанів – потовщений корпус. Відмінна особливість казана, який не прогорає, їжа в ньому не пригоряє і допомагає забезпечити томлення навіть після того, як казанок знято з вогню. Адже завдяки томлінню вдається зберегти смак та аромат продуктів.

Особливості форми казана для приготування на багатті.

Котел для приготування на вогнищі легко дізнатися за його формою - як правило воно закруглене, напівсферичне, плавно переходить в стінки корпусу, не стійке. Саме таким і має бути форма традиційного казана.

Закруглена форма дна казана сприяє рівномірному нагріванню корпусу. Що забезпечує рівномірне розподілення температури, тим самим рівномірне приготування страви. Це дуже важливо, оскільки великої ємності складно досягти рівномірного нагрівання всіх продуктів страви.

Щодо обсягу, то це залежить від кількості порцій, яку планується готувати. Для приготування плову або юшки на дві-три особи цілком вистачить п'яти літрового казана. Так само є казани меншого обсягу, наприклад, на три літри, але в них готувати не дуже і зручно.

Купувати казани великого обсягу теж немає сенсу, так як приготування невеликих порцій у великих казанах призводить до того, що страви виходять не такі смачні, а плов взагалі може злипнутися або пригоріти.

При виборі казана для приготування страв на багатті, особливу увагу зверніть на ручки казана. Вони мають бути литими. Так як посуд буде контактувати з вогнем або знаходитись поблизу полум'я, тому не повинно бути жодних деталей з дерева, пластику та інших вразливих матеріалів.

Ручки в казані є також фіксаторами для підвішування над багаттям. Тому краще, якщо їх буде не дві, а чотири. Чотири ручки дуже зручно, можна взятися з будь-якого місця, навіть якщо посуд повернули під час приготування.

Який матеріал для казанів краще – чавун чи алюміній.

Для виробництва казанів використовують чавун, литий алюміній та блакитну сталь (вуглецеву). Так як ці матеріали витримують високі температури та прямий контакт з вогнем. Жодних декоративних покриттів корпусу зовні не допускається.

Особливості чавунного посуду для приготування на багатті.

Найдорожчий чавунний казан для багаття, але ж він і найбільш практичний. Чавун при дбайливому використанні практично вічний. Котел із чавуну здатний витримувати тривалий вплив високих температур і прямий контакт із полум'ям, і він не прогоряє. Чавунний дуже довго остигає, тим самим забезпечуючи томлення страви після зняття з вогню і тривале збереження гарячої страви.

Особливість такого матеріалу – природне протипригарне покриття. Фішка в тому, що олія потрапляє в пори чавуну, де під впливом високих температур полімеризується, утворюючи гладку плівку на поверхні.

Недоліки казанів із чавуну:

  • Тяжкі, велика вага вимагає підставки, такою підвісити казанок великого обсягу практично неможливо.
  • Схильні до появи іржі – важливо відразу насухо витирати виріб після миття та зберігати у сухому місці.
  • Крихкі – при всій міцності та довговічності, це дуже крихкий сплав. Посуд може тріснути не лише від удару та падіння, а й від температурного контрасту. Не можна наливати холодну воду в розпечену ємність. Взимку теж слід бути обережними – холодний метал може не витримати різкого приміщення в багаття.

Дуже важливий фактор – це кришка. Краще, якщо вона буде виготовлена з литого алюмінію або дерева. Так як чавунна кришка дуже важка.

Доступні та практичні алюмінієві казани.

Котел із литого алюмінію практично нічим не поступається чавунному, але легше і не такий крихкий. Якість литого алюмінію (залежить від металу!), Швидко і поступово нагрівається, як чавун, і тривалий час зберігає накопичене тепло. І найвагоміший аргумент це доступна вартість.

Дуже важливо, щоб алюмінієвий казанок був товстим, не мав покриттів та дефектів. Сплав має бути стійким до полум'я. Про що має попередити виробник казанів.

Який вибрати казан?

Думок про те, який краще вибрати для вогнища - алюмінієве або чавунне, часто розходяться. Прихильники традицій висловлюються виключно на користь чавуну. Найчастіше через те, що вони прихильники старого та нові технології для них неприйнятні. Звичайно, чавун стійкіший до вогню і витримує більше циклів приготування. Проте не варто забувати, що сьогодні мало хто готує на багатті кожен день, тому не варто переплачувати за вічність.

При покупці важливо дуже уважно оглянути казан.

Поверхня всередині і особливо зовні має бути гладкою та рівномірною. Не допустимі навіть підозри на тріщини. Бажано, щоб дно було потовщене, як дно має найбільший контакт з полум'ям.

Особливості казана для пікніка від стаціонарного домашнього.

Котел для приготування страв на багатті в домашніх умовах, наприклад, у дворі або на дачі, не завжди годиться для пікніка. Для стаціонарних умов можна придбати масивний чавунний посуд. Адже її не потрібно переносити, наражаючи на ризик розколу.

Для приготування на природі (в поході) найбільше підходять легкі казанки зі штампованого алюмінію або титану. Але в такому казані не приготувати справжніх плов. Тільки кашу.

Підставки під казани для приготування на багатті.

Підставки для казана бувають двох видів – на одні підставки казан встановлюють, як на плиту, а на інші підставки – казан підвішують над багаттям.

Підставку під казан можна зробити і власноруч із цегли або колісних дисків легкового автомобіля, це як тимчасовий варіант підставки. Але для регулярного використання підставки краще придбати готову підставку-триногу для багаття. Підставки для казана бувають різної висоти та діаметру – важливо, щоб підставка підходила під казанок, що є у вас. Найідеальніший варіант відразу купувати комплект для багаття, казан з триножкою.

Але якщо ви любитель страв приготованих на багатті і плануєте готувати плов або наваристі супи весь сезон, краще придбати спеціальну підставку для казана. Таке пристосування безпечніше і дуже зручно при готуванні, ніж звичайне відкрите багаття.

Великий вибір казанів та аксесуарів для них ви можете подивитися та придбати у нашому інтернет магазині “Все для дому”.

                     

Інші статті
  • Полівник для кухні і сервіювання.Полівник для кухні і сервіювання.
    Багато досвідчених господині, вибираючи новий сексуальний секс, стикаються з багатьма труднощами, як, наприклад, з купівлею асортименту в магазинах. Виготовлені з різних матеріалів, розмірів, об’єму та форми. Так які краще вибрати моделі половинок для супів, борщів, соусів. Ми сподіваємося, що наша стаття допоможе вам з вибором сексуальних сексуальних партнерів. Для того щоб зробити правильний вибір, треба спочатку ознайомитися з видами та особливостями кожної моделі сексуальних партнерів.
    Повна версія статті
  • Три ножі на всі випадки – як вибрати набір ножів для дому. Три ножі на всі випадки – як вибрати набір ножів для дому.
    Оптимальним набором кухонних ножів вважаються – ножі кухарської трійки, за допомогою цих ножів можна приготувати практично всі можливі страви, як складні м'ясні, закуски та десерти. Цей набір з трьох ножів, як нам здається, повинен бути на кожній кухні, а ось інші види кухонних ножів це приємне доповнення, але як правило ними користуються дуже рідко і можна обійтися без них. Які ж ці три кухонні ножі для практичного кухаря, які їх розміри та призначення.
    Повна версія статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner